hulpbronnen

Om weer lekker in je vel te komen te zitten is het fijn als je weet welke hulpbronnen je tot je beschikking hebt.

Ik heb zelf een aantal hulpbronnen die ik regelmatig in zet, zo ga ik na een lange dag vaak even lekker in bad…gecombineerd met het terugkijken van First Dates (datingprogramma) is dit een enorme hulpbron. Wandelen, lekker met de hond of met een vriendin flink wat stappen zetten (tijdens de quarantaine soms wel 20.000 per dag).

Nu zie ik je bijna denken ‘maar ik kan toch niet elke keer gaan wandelen als ik me even rot voel?’. Dat klopt! En daarom is het zo fijn dat je naast externe hulpbronnen – zoals het bad en de wandeling – ook een beroep kunt doen op je interne hulpbronnen. Dat zijn onder andere je talenten en kwaliteiten, maar ook bijvoorbeeld ook je herinneringen. Denk maar eens terug aan de ene fijne vakantie (van toen het nog mocht)…of dat leuke feestje…of dat mooie gesprek wat je laatst met iemand had. Wat gebeurt er met je stemming?

Maak maar eens een lijstje van al jouw hulpbronnen, intern en extern. Ik durf te wedden dat het er meer zijn dan je in eerste instantie dacht. Ik ben benieuwd welke hulpbron je de komende tijd vaker in gaat zetten, laat je dat hieronder weten?

Categorie├źn:blog