ad(h)d coaching

Wees welkom met alles wat er is!

Waarschijnlijk ben je op mijn website terecht gekomen omdat er vermoedens zijn dat je ad(h)d of zelfs al een diagnose hebt. Ook wanneer je ‘slechts’ een aantal kenmerken hebt van ad(h)d kan je al een vol hoofd ervaren. Je hebt vast alle goedbedoelde adviezen al opgevolgd en misschien ben je medicatie gaan gebruiken. Bovendien is de kans groot dat je uit contact bent geraakt met je talenten en kwaliteiten en met wat jij nou eigenlijk wil in het leven.

De beste versie van jezelf worden

Tijdens de coaching gaan – in een veilige omgeving – we oplossingsgericht jouw hoofd beetje bij beetje leger maken, lekker in Jip & Janneke taal, waardoor je weer keuzemogelijkheden gaat ervaren én er weer ruimte komt voor de dingen waar je blij van wordt en je weer meer jezelf wordt. Ik maak daarbij gebruik van verschillende modellen, (visualisatie-)oefeningen en NLP.

Naast boven genoemde tools kijk ik vaak met mijn coachees naar hun familiesysteem. Vaak komen verborgen dynamieken binnen een systeem – familie of organisatie – aan het licht door onder andere een tafelopstelling. Dit geeft heel veel informatie over de plek die jij binnen het systeem inneemt en de werking – waarvan je je meestal helemaal niet bewust bent – daarvan op jouw gedrag.

Een familieopstelling kan veel inzicht geven bij kwesties die je al lang bezig houden en vaker terug lijken te keren: jouw onbewuste patronen. Het vertelt je welke – vaak helende – beweging je te maken hebt om meer balans te krijgen waardoor je het leven weer ten volste kan leven en je meer energie en ruimte gaat ervaren.

Naast coach ben ik als assistent trainer verbonden aan de ADHD Nederland in Zoetermeer, waarbij ik als coach werk tijdens de training ‘Effectief met AD(H)D’. Indien gewenst kan ik altijd adviseren over een passende opleiding of training.

Voor wie nog meer?

Ook ouders – van kinderen met of zonder AD(H)D – zijn welkom in mijn praktijk. Het is goed om te weten dat je als ouder veel kan betekenen voor je kind en dat elke beweging die jij maakt invloed heeft op jouw kind. Ik kan jou/jullie hierin begeleiden. Voor (gescheiden) ouders ontwikkelden Anke Coopmans – van MUTO Mediation – en ik een (online) training.